02.02.2022

Info avond diabetes type 2 (9 maart 2022)

Diabetes komt steeds vaker voor en kent heel wat gevolgen en verwikkelingen. Vroegtijdige opsporing en behandeling is essentieel. Diabetes Type 2 kan ook deels voorkomen worden. Daarom organiseren Geïntegreerde Zorg Waasland en Logo-Waasland samen een infosessie over diabetes. Van het opsporen van personen met een verhoogd risico (HALT2Diabetes) tot het opvolgen en educeren van een patiënt met diabetes (het voortraject diabetes type 2). Van gezonde voeding tot medicatie.

Wanneer? Woensdag 9 maart 2022 van 20u tot 22u – ontvangst om 19u45

Doelgroep? Huisartsen, diabeteseducatoren, diëtisten, verpleegkundigen, kinesisten, apothekers, andere paramedici, …

Locatie? Odisee Hogeschool Sint-Niklaas en/of online

Prijs? Deelname is gratis

Accreditering wordt voorzien voor huisartsen en apothekers.

Het programma

 • Kennismaking met het project HALT2Diabetes
  Dit nieuwe preventieproject is een initiatief van de Diabetes Liga en loopt in nauwe samenwerking met het Vlaams Instituut Gezond Leven, Domus Medica, Eetexpert en met de steun van de Vlaamse Overheid. Logo-Waasland neemt je mee in de verschillende stappen van het project en de rol van de verschillende partners/actoren op het terrein. Is er interesse om dit project ook in het Waasland uit te rollen? Wat is hiervoor nodig?
  Kjani Verbeke en Fenne-Chien Huylebroeck, Logo-Waasland vzw

 

 • Voortraject diabetes type 2
  Een patiënt die de diagnose diabetes type 2 krijgt, kan onder bepaalde voorwaarden beroep doen op educatie, zowel op individuele basis als in groep (of een combinatie). Aan welke voorwaarden moet de patiënt voldoen? Hoe kan dit aangevraagd worden? Wie kan deze educatie geven? Welke voordelen heeft dit voor de patiënt? We zetten alles nog eens op een rijtje.
  Sofie Smet, diabeteseducator bij Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen

 

 • Gezonde voeding en diabetes type 2
  Gezonde voeding is een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Zowel bij patiënten met diabetes type 2 als bij mensen met een verhoogd risico op diabetes type 2 kan voeding een belangrijke rol spelen. Waar kan je op letten? Naar wie kan je doorverwijzen? Welk aanbod is er in de regio? Waar vind je informatie?
  Nicole Verstraeten, diëtist bij Wit-Gele-Kruis en diabeteseducator.

 

 • Medicatie en diabetes type 2
  Welke nieuwe medicatie bestaat er voor diabetes type 2? Welke nieuwe ontwikkelingen zijn er ?
  Saskia Robbrecht, endocrinologe van AZ Sint-Blasius.

Deze infosessie zal, indien de omstandigheden dit toelaten, hybride georganiseerd worden. Dit wil zeggen dat je je kan inschrijven om ofwel fysiek (beperkt aantal deelnemers en afhankelijk van de Covid-19-maatregelen) ofwel online mee te volgen.

Inschrijven kan via deze link.

Meer info?

Contacteer onze coördinator

Contact

Wij gebruiken cookies
Wij gebruiken cookies op deze website om gebruikersactiviteit te volgen via Google Analytics. Door te accepteren ga je hiermee akkoord. Meer info