05.07.2022

Doelgericht werken in het Waasland

Gratis bijscholing - eerste hulp bij moeilijke casussen

 

Van ‘What is the matter with the patient’ naar ‘ What matters to the patient’

Weet jij wat jouw cliënt/patiënt echt belangrijk vindt? En waar hij/zij voor uit de zetel komt? Dan kan je hem/haar ook makkelijker coachen omdat de motivatie bij hem/haarzelf ligt. Bevraag deze levensdoelen en koppel hier de zorgdoelen aan om zo samen een haalbaar plan te maken om stap voor stap de gestelde doelen te halen. Zo zijn jullie samen het voorbeeld van doelgericht werken.

Bekijk alvast de presentatie van de plenaire sessie van het voorjaar.

In oktober bieden we lokaal en op maat een vervolg aan deze sessie (4 uur) waarbij we multidisciplinair te werk gaan. Heb je een complex verhaal waar je niet uit raakt of welke energie opslorpt? Schrijf je in en geef je casus door via het e-form.

Data en plaatselijke locaties:

  • 6 okt 8u30-12u30 Beveren, Gildenhuis, Camberlanidreef 92
  • 12 oktober 8u30-12u30 Sint-Niklaas, BM-gebouw, Roze Lintjeszaal (1ste verdieping), Oosterlaan 20
  • 13 oktober 13u30-17u30 Lokeren/Moerbeke, Raadzaal Sociaal Huis (2de verdieping), Lepelstraat 4, Lokeren
  • 27 oktober 13u30-17u30 Waasmunster, Vrijetijdscentrum De Meermin, Durmezaal, Abdij Van Roosenberglaan 6

Doelgericht werken

Doelgerichte zorg verlegt de aanpak van ziekte-en probleemgerichte zorg naar zorg die vertrekt van de persoon met een zorg- en ondersteuningsnood (PZON) en welke levensdoelen belangrijk zijn, wat er voor hem/haar écht toe doet in het leven.

Het gaat om een positieve benadering van gezondheid, uitgaande van de doelstellingen van een persoon én het versterken van de mogelijkheden om de levenskwaliteit te maximaliseren.

De omschakeling van een probleemgerichte benadering naar een doelgerichte benadering is niet eenvoudig. Dit vereist ondersteuning. Een ondersteuning die we bieden via training en opleiding.  Dit vereist ondersteuning van o.a. coachende vaardigheden.

VIVEL zet in op een tweeluik. Enerzijds lanceren we een open basisopleiding. Die heeft tot doel zoveel mogelijk mensen te informeren en sensibiliseren over wat en hoe. Daarnaast stellen we een duurzame en zorgvuldige implementatie op het terrein voorop via een interprofessionele training.

Meer informatie: zie de VIVEL website

Meer info?

Contacteer onze coördinator

Contact

Wij gebruiken cookies
Wij gebruiken cookies op deze website om gebruikersactiviteit te volgen via Google Analytics. Door te accepteren ga je hiermee akkoord. Meer info